Tot ce trebuie sa stii despre un preparator fizic

Tot ce trebuie sa stii despre un preparator fizic

preparator fizic

Mergi la sala de ceva timp urmand programe de exercitii de pe internet dar nu ai rezultatele scontate si nici macar nu se vad imbunatatiri? Ai nevoie de un antrenament care sa te ajute in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni? Vrei sa pierzi in greutate, sa te tonifiezi sau sa aduci un aport de masa musculara organismului tau? Ai nevoie de un preparator fizic.

 Ce este un preparator fizic?

Preparatorul fizic este o persoana specializata in crearea de antrenamente fizice in functie de specificatiile eprsoanei care le realizeaza si scopul urmarit de acestea. Este acea persoana care are abilitatea de a te pregati fizic pentru a ajunge la forma dorita. Salile de fitness sunt pline de persoane care vin si depun eforturi pentru a slabi sau pentru a pune masa musculara, insa nu au rezultate fie din cauza faptului ca nu combina corect exercivtiile fizice, intensitatea acestora  si numarul de repetari, fie pentru ca nu executa corect exercitiile. Executia defectuasa a exercitiilor fizice poate conduce chiar la probleme ale articulatiilor, deci apelarea la un preparator fizic este absolut necesara nu numai pentru a avea rezultatele dorite, dar si pentru a nu cauza probleme de sanatate.

Ce face preparatorul fizic?

Iata care sunt principalele atributii ale unui preparator fizic:

  • Gandeste un program de exercitii in coformitate cu conditia ta fizica si scopul urmarit. Acel program va include exercitii diferite la fiecare sedinta, lucrul diferentiat pe grupe musculare, precum si combinatii de doua sau mai multe grupe. Programul de lucru va fi etapizat, in conformitate cu evolutia ta fizica si progresele inregistrate.
  • Urmareste executarea exercitiilor pentru a se asigura ca sunt realizate corect si nu se pune presiune pe articulatii.
  • Este atent la reactiile organismului si modifica antrenamentul in functie de observatiile directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.