Studenta care a fugit pentru a lupta impotriva ISIS

Studenta care a fugit pentru a lupta impotriva ISIS

La o prima vedere, ai spune ca Joanna Palani este o studenta obisnuita de doar 23 de ani, insa conform spuselor ei, aceasta a ucis 100 de militanti si a eliberat cu succes sclave sexuale rapite in timpul conflictului dintre Irak si Siria.

Si, daca nu era de ajuns, Palani si-a facut timp sa-i invete pe localnici manevre militare pentru a se putea apara singuri pe viitor. Aceasta a intrat deasemenea in contact si cu tinere victime violatem descriindu-le ca fiind „mult mai curajoase decat am fost eu la varsta lor”.

Studenta care a fugit pentru a lupta impotriva ISIS
Intr-un interviu pentru Vice, Palani recunoaste ca dragostea ei pentru lupta a inceput cand avea doar 9 ani – varsta la care a tras prima oara cu arma.

„Este ceva normal ca oamenii acestia sa invete sa foloseasca armele”

Candva studenta a stiintelor politice in Copenhaga, Palani a decis sa renunte la facultate pentru a putea servi ca luptator Peshmerga, de atunci luptandu-se contra ISIS si Assad.

La intoarcerea in Copenhaga aceasta a fost instiintata de autoritatile Daneze ca nu va putea sa li se alature „surorilor” ei in lupte iar. Pasaportul i-a fost confiscat si a fost amenintata cu 6 ani de inchisoare daca se intoarce pe front.

Studenta care a fugit pentru a lupta impotriva ISIS - 2

„Desigur, au fost momente in care mi-a fost frica. Au fost momente in care imi doream sa supravietuiesc. Dar nu a fost niciun moment in care sa-mi fi dorit sa ajung acasa. Stiam ca sunt in locul potrivit.

Eram pregatita sa-mi dau viata si libertatea pentru a opri ISIS astfel incat toata lumea din Europa sa fie in siguranta. Asta a fost alegerea mea. Dar sunt vazuta drept terorista in propria mea tara. Sunt atat Europeana, cat si de orgine Kurda, insa credinta mea e mai degraba inclinata spre cea europeana. Nu as putea trai in Kurdistan mai mult de 1-2 ani – nu e prea confortabil sa fii femeie acolo.

As alege justitia in detrimentul fericirii mele. Mi-as da viata pentru Europa, pentru democratie, pentru libertate si pentru drepturile femeilor.”

Studenta care a fugit pentru a lupta impotriva ISIS - 3

Comentarii
0
hearthhearth
0
hahahaha
0
lovelove
0
wowwow
0
yayyay
0
sadsad
0
pooppoop
0
angryangry
Voted Thanks!Voted Thanks!

povestireale

The author didnt add any Information to his profile yet