Totul despre curatare chimica centrale pe gaz

curatare chimica centrale termice

Sarurile care sunt dizolvate reprezentat calciu, magneziu, cupru, fier, siliciu si aluminiu, aflate in apa, vor contribui la formarea unor depozite numite si cruste pe suprafetele metalice din centrala ermica. Odata cu diversificarea gamei de instalatii termice si cu cresterea temperaturii si presiunilor de operare, centralele devin mult mai complexe si efectele pe care le au impuritatile de aluminiu, fier si cupru alaturi de sarurile de calciu si magneziu din apa pentru alimentare, impreuna cu diversitatea materialelor din care sunt facute componentele, si situatiile unde in circuit apare pulberea de magnetita, incep sa devina tot mai evidente.

In afara de sarurile normale de magneziu si calciu, in compozitia crustelor au fost gasiti si silicatii fe fier, calciu, aluminiu si magneziu. Executarea lucrarilor de curatare are ca si scop eliminarea depunerii de piatra, magnetita, malurile si resturile acumulate in echipamentele integrate in instalatii termice care duc la scaderea randamentului centralelor preucm si la marirea consumul de combustibili. Operatiunile se pot efectua prin conectare directa la racordurile pe care le are centrala. Pentru un plus de eficienta a spalarilor se recomanda curatarea schimbatoarelor de caldura care au fost demontate de pe centrala.

Curatare chimica centrale termice

Utilizand pompa de spalare se recircula solutia de curatare care este corepunzatoare tipului de schimbatoare de caldura curatate.

Dupa ce sunt eliminate depunerile, solutiile de curatare uzate sunt neutralizate utilizand substante speciale pana ajung la pH neutru inainte de a fi eliminate. Se recircula in centrala si o solutie pentru neutralizate care trece inclusiv prin echipamentele curatate pentru a elimina resturile acide.

Dupa ce se finalizeaza neutralizarea sistemul se va represuriza. Pentru o protectie in plus a aparatului este recomandata dozarea in instalatie a inhibitorilor de coroziune care elimina depunerilor cu rolul de a se asigura protectia impotriva coroziunii a echipamentelor si se atenueaza riscul de aparitie a depunerilor. Functia de protectie contra inghetului poate fi obtinuta tot cu substante speciale.

Comentarii
0
hearthhearth
0
hahahaha
0
lovelove
0
wowwow
0
yayyay
0
sadsad
0
pooppoop
0
angryangry
Voted Thanks!Voted Thanks!

povestireale

The author didnt add any Information to his profile yet